Sprehod iz Zreč do Brinjeve gore vodijo naši vodniki, ki vam pričarajo duh Brinjeve gore, njenih arheoloških in zgodovinskih posebnosti skozi ogled ruševin gradu Freudenberg in cerkve Matere božje. Na vrhu Brinjeve gore se bo za lep zaključek sprehoda odprl še čudovit razgled.

Tematsko vodenje je razpeto med pomembni točkami Slovenskih Konjic, ki so z Ivanom Minattijem tesneje povezane. Slovenski pesnik, prevajalec, urednik in akademik je namreč prva leta svojega življenja preživel prav v tem kraju in se kasneje v življenju vedno znova rad vračal v svoj rojstni kraj. Ste se kdaj vprašali, kaj se je dogajalo s Slovenskimi Konjicami v času njegovega življenja?  Dvourno vodenja je oplemeniteno z branjem poezije in na željo gostov začinjeno z okusno Minattijevo kavo v Pubu Tattenbach.

Vabimo vas na zanimivo raziskovanje Žičke kartuzije v družbi naših izkušenih turističnih vodnic in vodnikov. Vzemite si čas in se skupaj z njimi sprehodite skozi “Življenje kartuzijanov”.

Voden sprehod, po starem trškem jedru Slovenskih Konjic, obogaten z zgodbami iz preteklosti. Zgodbe, ki jih pripoveduje Stari trg in njegove hiše so zgodbe. ki pripovedujejo o ljudeh, ki so nekoč tukaj živeli in oblikovali preteklost na Konjiškem.

 

Voden sprehod, ki vas bo popeljal čez mehko preprogo travniške ruše vse do Lovrenških jezer, vam bo nudil oddih za oči ter božanje svežega zraka. Na vodenem doživetju bomo posebno pozornost namenili pomenu ohranitve narave, ki predstavlja življenjski prostor mnogim zaščitenim rastlinskim in živalskim vrstam, ki bogatijo Pohorske planje in barja.

Spoznajte dediščino vitanjskih gradov ter njihovih lastnikov skozi zgodbe. Sprehodili se bomo po starem trškem jedru Vitanja in se povzpeli do cerkve na Hriberci. To je tista cerkev, kjer imajo Vitanjčani maše od Velike noči do Vseh svetih. Ali veste, kje se mašuje v drugi polovici leta in zakaj? Več takšnih zgodb o Vitanju izveste na vodenem ogledu. Pa tudi kaj je v teh krajih iskal Herman Potočnik Noordung.

Tematski sprehod skozi zgodbe, zapise in ustna izročila iz časa mogočnega, ko je po Dravinjski dolini sopihal vlak Konjičana. Z vodnikom spoznajte, kako je ravno ta vlak pustil močan pečat med lokalnim prebivalstvom, kako ga je povezal z svetom ter spodbudil razvoj mesta Zreč.

 

Dravinjsko dolino poosebljajo vinorodni griči, pot obogati izrazita lokalna tradicija: kmetije, mlini, kovačije, vinske kleti in graščine. Po slikoviti turi pa sledi še sprehod in ogled zgodovinsko bogatega starega mestnega jedra Slovenskih Konjic.

Vabljeni, da se na Pot podate s turističnim vodnikom, ki vam bo pokazal, zakaj je pohorska narava edinstvena. Skupaj bomo spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Dotaknili se bomo kamninske sestave, rastlinstva in živalstva ter kako človek že od prazgodovine živi na Pohorju. 

Tisti, ki so gospodovali na konjiškem so radi zahajali tudi v Oplotnico. In to že od nekdaj. Spoznajte dediščino naših gradov in graščin ter njihovih lastnikov skozi zgodbe. Ne samo kartuzijani ampak tudi družina Windischgrätz je pustila globoke sledi v našem okolju. Vabljeni, da jih spoznate z izkušenimi turističnimi vodniki.