KONjiško USnje

KONjiško USnje

Usnje je bilo pred izumom plastike eno najpomembnejših surovin, zato ni presenetljivo, da lahko usnjarje že v srednjem veku najdemo v skoraj vsakem trgu. V Konjicah je usnjarstvo zaznamovala predvsem družina Lavrič, ki je v kratkem časovnem obdobju postala ena pomembnejših usnjarn na Slovenskem. Iz nje se je po drugi svetovni vojni razvilo podjetje KONUS, ki ni bilo le sinonim za kakovost, ampak hkrati eno izmed gonil razvoja kraja.

Na Mednarodni dan turističnih vodnikov spoznajte zgodbe, ki dišijo po usnju. Vabljeni na sprehod od usnjarskega cehovskega znaka do spomenika konjiškemu usnjarstvu.

KONjiško USnjePonedeljek, 21. 2. 2022 ob 16.00 pred Pubom Beli konj (Stari trg 6, Sl. Konjice)

Izvedba: turistični vodnici Teja Peperko in Nina Buh ob podpori Turistične destinacije Rogla-Pohorje

Število mest omejenih, obvezne prijave: info@slovenina.com

Vodenje bo izvedeno ob upoštevanju vseh NIJZ priporočil za preprečevanje Covid-19.

Kaj sploh je mednarodni dan turističnih vodnikov? Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen »rojstni dan« slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja ter delo turističnih vodnikov na domačem terenu.

Praznovanje Mednarodnega dne turističnih vodnikov v Sloveniji vsako leto poteka pod okriljem Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije – ARGOS. Tako kolegi vodniki širom Slovenije v tednu pred in tednu po 21. februarju pripravljajo pestro paleto tematskih vodenih ogledov, ki jih ne gre zamuditi.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja