Kulturni dan po naše

Turistična destinacija Rogla-Pohorje in destinacijiski turistični vodniki smo strnili misli in pripravili pestro paleto dogodkov, ki smo jih poimenovali kar Kulturni dan po naše.

Po Minattijevih stopinjah
Vitanje - tematsko vodenje

 Za vas bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi »tihe lepotice« Žičke kartuzije, ki se ponaša s povsem novo streho na Cerkvi sv. Janeza Krstnika. Če se boste mudili na Rogli, vas vabimo, da se udeležite vodenega ogleda na Poti med krošnjami Pohorje, kjer bodo na dan kulture v središču pozornosti zapisi pohorskega ljudskega pesnika Jurija Vodovnika. Postanek v Vitanju lahko obogatite na takšen način, da se pridružite vodenemu ogledu, ki ga bomo popestrili z branjem pesmi vitanjskega ljudskega pesnika Matije Štimulaka. Ali ste vedeli, da sta omenjena ljudska pesnika z zapisanim izročilom edinstvena zakladnica kulture, ki nam pričara mit o tem, kako so živeli prebivalci južnih obronkov Pohorja v preteklosti?

To kar pomenijo dela Slavka Avsenika za Slovenijo, pomenijo dela Tineta Lesjaka za Oplotnico. Voden ogled Oplotnice, kjer se mogočno Pohorje zlije z Oplotniškim poljem bomo posvetili Tinetu Lesjaku in njegovemu ustvarjanju. Pozabili pa nismo niti na Slovenske Konjice, kjer ste vabljeni, da na vodenem sprehodu po literarno-turistični poti Po Minattijevih stopinjah prisluhnete stihom Ivana Minattija, rojenega Konjičana.

Kulturni dan po naše
RAZPORED BREZPLAČNIH VODENJ, 8. 2. 2022

Ob 10.00

Po Minattijevih stopinjah v Slovenskih Konjicah z Nino Buh
(zbor na tržnici)

Ob 14.00

Glasbeno izročilo Tineta Lesjaka v Oplotnici z Nino Buh
(zbor pri kipu Tineta Lesjaka)

Ob 10.00 in 14.00

Po poteh vitanjskih vitezov v Vitanju s Tejo Peperko
(zbor pred Centrom Noordung)

Pot med krošnjami Pohorje s Ksenijo Gorišek Mauer
(zbor na ploščadi pred vhodom na Pot med krošnjami)

Ob 10.00, 12.00 in 14.00

Žička kartuzija
(zbor pred TIC Žička kartuzija – Gastuž)

Udeležba na vodenem ogledu je brezplačna! Vstopnina za ogled posamičnih objektov se plača po veljavnem ceniku.